Romeo och Julia kören - Decamerone

söndag 12 nov

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Konsert
Tid: 19:00 - 21:00
Plats för 399
Pris: 250.00 SEK
Arrangör: Motala Teaterförening
Hemsida: www.motalateaterforening.com
 
Detaljer

Föreställningen rymmer en rad dramatiserade noveller ur Giovanni Boccaccios berömda verk med samma namn, varvade med sånger av den italienska 1500-tals kompositören Orazio Vecchi.

Under digerdöden flyr tio personser undan Florens och isolerar sig för att inte smittas. För att lätta på tristessen berättar de tio berättelser per kväll i tio dagar. Det är dessa hundra berättelser som är bokens främsta innehåll. I de skarpt återgivna detaljerna målar Boccaccio fram alla slags erotiska äventyr och snedsprång. Orazio Vecchi var berömd för sina madrigaler och i synnerhet den nya form som fick samlingsnamnet madrigalkomedi - lättsam dramatisk underhållning.

Idé och regi: Benoît Malmberg tillsammans med ensemblen.

Speltid: ?

Biljettpris: ord pris 250 kr (med scenpass/Platenkort 225 kr och ungdom t.o.m. 25 år 125 kr)

 

Restaurang Skepparpinan serverar Gulaschsoppa med nybakat bröd pris 119 kr ex dryck från kl: 17,30 ( Måste bokas 1 vecka i förväg)

Bordsbokning på 0141-480 50 alt Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen alt Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Foajé baren öppnar 17,30

Garderob 20 kr ( Scenpass-gratis men måste uppvisas) Inga ytterkläder får medtagas in i teatersalongen.

Varmt välkomna!