Aida
Kvar till evenemanget

lördag 17 mar

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Opera
Tid: 15:00 - 18:00
Plats för 399
Pris: 275.00 SEK
Arrangör: Motala Convention Centre
 
Detaljer

Livesändning från Kungliga Operan.

 

När världen står i lågor behövs kärleken som mest.

Kan kärleken övervinna allt? Mot en kuliss av krig, religion och makt håller ett samhälle på att falla samman. Här hittar vi unga Aida, mitt i korselden mellan två stridande parter och fångad av fienden. Mot allt förnuft förälskar hon sig i Radamès. Vi ser den omöjliga men obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet.

Guiseppe Verdis Aida är en komplex och innerlig kärlekshistoria fylld av konflikter på flera plan. Den utspelar sig mot en kuliss av krig, fanatism, slaveri och martyrskap - episk i storlek, men hela tiden nära känslorna. Operan hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade alster. Verdi sa själv att Aida är "mer intensivt, mer dramatiskt" än något av hans andra verk. Efter den kritikerrosade succén Nixon in China är regissör Michael Cavanagh tillbaka med ytterligare en laddad produktion där dramat står i centrum. Vanligtvis är handlingen i Aida förlagd till faraonernas Egypten, men i den här uppsättningen ligger fokus på nutiden påtryckningar och den inre oro som slukar de hjältemodiga men sårbara människorna. Berättelsen om Aida griper in i dagens samhällsutveckling där det pågår krig, politiska kriser och starka uppdelningar mellan olika grupper.


Biljettförsäljning via Tickster.com och i receptionen Folket Hus samt i biljettkassan 1 timma före förställningens början.

Motala Convention Centre bjuder på alkoholfri cider och snacks som finns framdukat i foajébaren - 1 timma före förställningens början.

Biljettpris 275 kr inkl serviceavgift