CBQ - Contemporary Bepop Quintet

lördag 16 sep

Café Sjöbris

Kategori: Konsert
Tid: 20:30
Plats för 200
Pris: 180.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: www.motalajazzochblues.se
 
Detaljer

En legendarisk grupp – CBQ vilket utläses Contemporary Bepop Quintet. Bokstavskombinationen stod från starten 1978 för Christer Boustedt Quratet men efter Christers alltför tidiga bortgång 1986 beslöt orkesterns medlemma att fortsätta på den inslagna vägen och kallar numera gruppen för Contemporary Bepop Quintet. Att det är bepop som bjuds står utom all tvivel, en gång en ifrågasatt jazzform men idag en del av traditionen. Gruppen står för en passande tradition och förnyelse och som håller ställningarna som ett ytterst hörbart band med skickliga solister.

Bosse Broberg, trumpet.- En gång jazzradiochef, spelade med grupper som Gugge Hedrenius storband, Red Mitchells Communications på 70och 80-talet, medlem av Radiojazzgruppen under Arne Domnerus, ledare av Nogenja Big Band, listan kan bli lång för denne legendar.

Stefan Isaksson, tenorsax. -Måste betraktas som en legendar även han. Ingick i Fredrik Noréns första grupp, Bernt Rosengresns storband, Monica Borrfors Kvintett och har en egen kvartett, ursprungligen med bl a Åke Johansson.

Göran Strandberg, pianist. -Huvudarrangör för Stockholm Jazz orchestra en gång pianist i Red Mitchells Communications fantastiska grupp.

Ivar lindell, bas. -Spelade på sextio- och sjuttiotalen långa perioder utomlands som t ex Paris och Spanien. I Sverige var det oftast med grupper som Lasse Werners och Christer Boustedts. Ivar har varit CBQ trogen från starten på slutet av 80- talet.

Gilbert Matthews, trummor. -Lämnade Sydafrika i slutet av 60-talet av politiska skäl och kom till London. Därefter blev det New York där han tog lektioner av storheter som Max Roach, Elvin Jones och Terry Gibbs. Han var Sarah Vaughn´s favorittrummis. Han kom till Sverige på 70-talet och blev medlem i Christer Boustedts kvintett.

 

Konserten börjar kl. 20.30 och kassan öppnar kl. 19.30.

Entré är 180:-ord., 150:-medlemmar och 50 kr ungdom t.o.m. 18 år. (bet. m. kontanter eller swish)

Glöm inte att boka bord för att äta från vår meny! Sjöbris: 0141-480 54

Kvällens rätt: Varmrökt lax serveras med potatissallad

 

- Välkommen till Sjöbris!