Ida Bang & The Blue Tears

lördag 25 nov

Rest. Skepparpinan

Kategori: Konsert
Tid: 20:30
Plats för 200
Pris: 180.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: www.motalajazzochblues.se
 
Detaljer

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band från Stockholm som lyfts fram som det nya bluesstjärnskottet i Norden.

Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande retro-/roots-band med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter.

Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde succé och blev tävlingens stora ”snackis”, vilket banade väg för mer turnerande även utanför Sveriges gränser. Sommaren 2016 släppte bandet även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som innehåller 11 egenskrivna låtar vilka visar på bandets bredd. Sedan starten 2013 har de blivit ett eftertraktat band som synts på alla Sveriges större bluesfestivaler och klubbar.

25-åriga sångerskan och låtskrivaren Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och itensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Hon har gjort mycket för den nya, modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues – ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm – men hon har även setts som klubbarrangör på legendariska jazzklubben Fasching.

The Blue Tears består av fyra talangfulla och erfarna musiker: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Låtmaterialet har influerats av artister som Bonnie Raitt och Tedeschi Trucks Band, medan soundet kan jämföras med The Black Keys och Alabama Shakes.

Hon måste vara en av Sveriges bästa bluessångerskor.Hon skapar ett väldigt tryck med sin intensiva och skarpa röst.” – Lennart Götesson, Dala-demokraten
Det var längesedan jag hörde et svenskt band hantera den stilen med sådan fingertoppskänsla” – Olle Wallin, Jefferson Blues Magazine
Här är ett gäng musiker som ger allt. Det är häftigt, och med eget sound. Ida Bangs röst bär, hon har kraft och uttryck och tar plats” – Lena Svensson, Barometern

Konserten börjar kl.20:30 och kassan/entrén öppnar kl.19:30

Entrén är 180 kr ord., 150 kr för medlemmar och 50 kr ungdom upp till 18år(Bet. m. kontanter eller swish)

- Glöm inte att boka bord för att äta från vår meny!

Kvällens rätt: Brynt fläskfilé med rostade rotsaker och grönpepparsås

Boka bord, Restaurang Skepparpinan: 0141 – 480 62

 

- Varmt Välkomna -