Jazz&Tetten med Nisse Sandström
Kvar till evenemanget

lördag 24 mar

Café Sjöbris

Kategori: Konsert
Tid: 17:30
Plats för 150
Pris: 180.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: www.motalajazzochblues.se
 
Detaljer

Motala Jazz & Bluesklubb
presenterar


Jazz&tetten med Nisse Sandström

24 mars kl. 17.30 Sjöbris

Nisse Sandström har i över femtio år varit en av landets mest hyllade tenorsaxofonister. Han skivdebuterade 1972 med "The Painter" som valdes till årets gyllene skiva samma år. Nisse var medlem i basisten Red Mitchells Communication mellan 1973 och 1988 och har jobbat med en långa lista jazzlegender som Rolf Ericson, Horace Parlan, Tommy Flanagan, Mel Lewis och Al Harewood. Han har även uppträtt på en hel del internationellt kända jazzscener som Village Vanguard och Fat Tuesday's i New York.

Jazz&tetten bildades 2014 på initiativ av Göran Hovlund som ville förmedla de klanger som var typiska för 40/50-talets dansorkestrar. Han (med flera i bandet) skriver våra arrangemang. Även egna kompositioner framförs för en sättning med tre saxofoner och en trumpet. En sättning som var typiskt för t.ex. Lasse Gullin och hans band och många andra band som lirade på bl.a Nalen. Flera av Gullis originalkompositioner spelas också.

Jazz&tetten som namn står ju för att det är en jazzoktett, dvs 8 personer som spelar tillsammans. Så förutom fyra blåsare som har vi piano, bas, trummor och en sångerska i bandet.

Oktettens medlemmar

Göran Hovlund - Altsaxofon (och kapellmästare)
Stina Rosenberg - Sång
Stefan Holmberg - Tenorsaxofon
Benny Waldner - Barytonsaxofon
Arvid Johansson - Trumpet
Jan Fagerström - Piano
Torbjörn Estgren - Bas
Stefan Rosenberg - Trummor

Konserten börjar kl.17:30 & Kassan/Entré öppnar kl.16:30
(Endast kontanter alternativt swish för entrébetalning)

Entré pris:

180 kr ordinarie 
150 kr medlemmar
50 kr ungdom (t.o.m.18år)

Kvällens rätt på Sjöbris:
Helstekt fläskfilé serveras med potatisgratäng och skysås
99 kr, ex dryck.

Boka bord för mat på sjöbris: 0141 - 480 54

Vänligen meddela gärna köket i förväg vid eventuella kostavvikelser/matallergier

(endast matgäster kan boka bord)

- Varmt välkomna -