Mönsterås Bluesband

lördag 21 apr

Café Sjöbris

Kategori: Konsert
Tid: 20:30
Plats för 150
Pris: 180.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: www.motalajazzochblues.se
 
Detaljer

Motala Jazz&Bluesklubb

presenterar

Mönsterås Bluesband

21 april kl. 20.30 Sjöbris

Mönsterås Blues Band har funnits i 43 år och det är inte första gången de är i Motala. Calle Engström, Mats Grönqvist och Peo Fahlström finns kvar från starten. Bosse Olsson anslöt sig 1987 och Tommy Medner kom med 1995. I samband med 20-årsjubileet, 1994, startade de Mönsterås Bluesfestival. I år arrangeras denna institution för 24:e gången. Dessa veteraner spelar med attityd och kraftfullt uttryck. De gör en blues som går djupt ner i genrens rotsystem och som uppskattas långt utanför vårt lands gränser.

Man känner igen stilen på dessa herrar när man en gång har hört dem. Kapellmästarens röst håller och den målar med bred pensel och varma färger. Gruppen bjuder på en palett med country, gospel och lite rot-rock, utanpå den renodlade bluesen. Men MBB blandar allt detta till subtila nyanser Det lyser av glädje i dessa fem ansikten. De har efter alla dessa år fortfarande roligt. Det syns när låtarna har svensk text glittrar ögonen lite extra. Bandets repertoar har sedan starten utgjorts av en blandning av egenkomponerad musik med svenska texter och amerikanska originallåtar på engelska. Småstadens enkla charm och en aldrig slocknande kärlek till musiken.

Mönsterås Blues Band MBB har turnerat i alla nordiska länder samt Tyskland, Holland och Belgien, samt medverkat i radio och TV i olika former. Man har dessutom turnerat med och kompat en lång rad bluesartister både från Sverige och andra länder, främst USA. Räkna med att det blir tunggung på Sjöbris när de drar igång!

Konserten börjar kl.20:30 & Kassan/Entré öppnar kl.19:30
(Endast kontanter alternativt swish för entrébetalning)

Entré pris:

180 kr ordinarie 
150 kr medlemmar
50 kr ungdom (t.o.m.18år)

Kvällens rätt på Sjöbris:
Inkokt lax serveras med potatissallad och senapssås
99 kr, ex dryck.

Boka bord för mat : 0141 - 480 50

Vänligen meddela gärna köket i förväg vid eventuella kostavvikelser/matallergier

(endast matgäster kan boka bord)

- Varmt välkomna -