I mellan

onsdag 10 apr

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Dans
Tid: 19:00 - 20:00
Plats för 399
Pris: 100.00 SEK
Arrangör: Motala Teaterförening
Hemsida: www.motalateaterforening.com
 
Detaljer

Restaurang Skepparpinan öppnar kl 17:30

Kvällens erbjudande: Kaffe alt the inkl räksmörgås ala Skepparpinan 119 kr.

Bordsbokning: 0141-48050 alt 0141-48062 el Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Tänk på att du kan förbeställa pausfika , så behöver man inte stå i kö utan allt står klart på ditt bord när du kommer ut.

Garderoben öppnar kl 17:30 kostar 20 kr / scenpass gratis.

Vid evenemang i teatersalongen är det inte tillåtet att ta med ytterkläder in i salongen.

Vi erbjuder då bevakad garderob.

 

Motala Teaterförening presenterar dansföreställningen " I mellan"

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gans med sig av mellanförskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå upp för de vi är eller vill vara.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara "third culture kid"

- Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella.

Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

- I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definera ens närvara, säger Rut Roos.

Medverkande: Rut Roos, Safia Rashid, Nathalie Ifter Salomonsson, Otieno Weber och Felicia Lind de Albuqerque.


Spellängd: ca 1 timma lång, ingen paus i föreställningen.

Pris: Fullständigt biljettpris kommer vid biljettsläpp den 15 januari 2019.

Biljetterna köper ni via Tickster.com, alternativt i receptionen i Folkets Hus i Motala under ordinarie öppettider.

Garderobskostnad är 20 kr per person. Vid uppvisande av scenpass är garderoben gratis under Motala Teaterföreningsföreställningar.

Restaurang Skepparpinan och garderoben öppnar upp kl. 17:30.


OBS. Biljetterna släpps den 15 januari 2019 OBS.