Stina Wollter

onsdag 17 okt

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Föreläsning
Tid: 18:00 - 19:30
Plats för 399
Pris: 295.00 SEK
Arrangör: Folkets Hus Motala
 
Detaljer

Stina Wollter - konstnär, illustratör, radioprogramledare, sångerska och textförfattare, men kanske mest känd för sin enträgna kamp för människans rätt att vara sig själv. Många är de som följer hennes inlägg på de sociala medierna.

Med ett digert bildmaterial att ösa ur, egna foton, filmer, konstverk och bilder från hela konsthistorien kommer hon till Motala och berör oss. Att bryta vaneseendet och tänja på tankens horisont är ett genomgående tema.

"Jag ser mig själv som en sorteringsarbetare. Kanske var det därför jag en gång bestämde mig för att gå in i bildskapandet för att troligtvis aldrig lämna det. För att kunna sortera. För att reda ut, ordna och försöka förstå de bitar som kommer i min väg. Det sker och har skett mycket i världen, det sker mycket i våra liv. Det är det stora och det lilla, det allmängiltiga och det privata. Jag försöker berätta något. Ibland vet jag inte själv vad det är. Svaret finns bortom bilden. Jag har lärt mig, genom alla möten med er som sett min konst, att svaret är och blir olika genom att vi alla är olika, på olika platser i våra liv." (från Stina Wollters hemsida)

I kväll presenterar också Stina Wollter den nyutgivna boken: Kring denna kropp

 

Välkommen till en underhållande kväll med mening!

 

Biljettförsäljning via tickster.com alt i receptionen Folkets Hus under ordinarie öppettider

Materbjudande: Varmrökt lax med ljummen potatissallad och sås Verde 139kr.

Fylld zucchini serveras med risotto 139kr.

 

Foajébar och garderob öppnar kl 17.00

 

Foto: Marie Palmgren