Clas Yngströms Blue Devils

lördag 13 apr

Rest. Skepparpinan

Kategori: Konsert
Tid: 20:30 - 23:00
Plats för 200
Pris: 200.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: http://www.motalajazzochblues.se/
 
Detaljer

Clas Yngströms Blue Devils

Lördagen den 13 april kl.20:30, Entrén öppnar kl. 19:30

Rest. Skepparpinan i Folkets Hus Motala

Kvällens erbjudande:

Gulaschgryta med gräddfil och saltgurka 119 kr ex dryck

Veg alt Örtfylld Zucchihi med grönsaksgryta 119 kr ex dryck

Boka bord för mat : 0141-48050 alt Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

(Endast matgäster kan boka bord)

 

Clas Yngströms BLUE DEVILS är ett blues och rotrockband från Dalarna med två internationella blueslegender, Clas Yngström - gitarr/sång och Uffe Åhman - trummor.
De två startade 1978 bluesrockgruppen Sky High, känd för sina Jimi Hendrixtolkningar och sitt "Tunggung". Uffe och Clas är sedan en tid båda invalda i den prestigefyllda internationella Blues Hall of Fame, med säte i USA. Clas blev för två år sedan uppgraderad från "Great Blues Artist" till "Legendary Blues Artist", en ära han delar med bortgångne Sven Zetterberg som enda svensk. Uffe blev invald som "Great Blues Artist" för tre år sedan.

Nu går dessa två blues och rockveterander tillbaka till rötterna och den råa urformen av denna afroamerikanska musiktradition som uppstod i Missisippi och utvecklades i Memphis till Rock N Roll och i Chicago till City Blues.

Med tåget är tre ultrabegåvade musikanter - Patrik Steen - slide, vanlig gitarr och sång. Christer Ring - Bluesharp och Robert Ivansson på el och kontrabas.

Repertoaren är klassisk blues och rotrock på eget vis, samt egna kompositioner i samma stil.